U Trebinju obilježen Dan dobrovoljnih davalaca krvi

krv

 

Povodom Dana dobrovoljnih davalaca krvi Trebinju Danas JE u službi ZA transfuzijsku medicinu u Trebinju organizovana Velika akcija darivanja kapi koje ŽIVOT znače. Dr. Dragan šarenac, načelnik Transfuzije u Trebinju, rekao JE da JE OKO pristupilo 110 davalaca, Ali da SVI nisu mogli i da daju kapi koje ŽIVOT znače.

“Prikupljeno JE OKO 67 doza, Danas JE krv darovalo i 11 Žena”, rekao JE Šarenac i dodao DA JE Trebinje PRVI GRAD u. BiH, AKO NE IU Evropi Koji JE podigao SPOMENIK dobrovoljnim davaocima, i da Je to pokazetelj STA dobrovoljno davalaštvo krvi znači ZA Trebinje.

Cvijeće na SPOMENIK umrlim davaocima krvi Trebinju položila JE delgacija sačinjena OD MLADIH Koji Su krv darovali Prvi staviti.

Preme riječima Miholjke Janković koja JE predsjednica društva dobrovoljnih davalaca krvi “Risto Špuran” Trebinje, ovoj akciji odazvali Su se dobrovoljni davaoci Iž CAK 40 mjesta Iž BiH, Crne Gore i Srbije.

Raduje činjenica da NAS SVE Više MLADIH daruje krv. Takođe Sam ponosna na SVE vasi Koji lijepi došli Danas sam darovali krv Jr krvi NEMA zamjene. Jedino ovakvim akcijama i aktivnostima možemo da produžimo živote onima Kojima JE krv Stvarno potrebna “, istakla JE Janković.

U IME Gradske uprave prisutne dobrovoljne davaoce pozdravio JE Nedeljko Ćebedžija (PDP) zamjenik gradonačelnika Trebinju Koji JE rekao da CE grad i ubuduće nstaviti da pomaže ovakve akcije, Jr humanost NEMA cijenu.

Hinterlasse eine Antwort

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind markiert *

Du kannst folgende HTML-Tags benutzen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>