Pali prodavci laznog kosmodiska !

images

Četiri osobe su uhapšene i odvedene na kriminalističku obradu nakon što je policija u Banjoj Luci primila više prijava zbog prevare na prodaji lažnih ortopedskih pomagala “Kosmodisk” i razne druge robe.

 

 

 

Iz banjalučke policije je saopšteno da su u četvrtak obavljeni pretresi na više lokacija i hapšenja osumjičenih osoba te da je u pretresima pronađen veliki broj dokaza.

 

- U pretresima je pronađen dokazni materijal, dokumentacija koja se odnosi na reklamni materijal, spiskovi lica kojima je trebalo biti dostavljena medicinska pomagala kosmodiskovi, magnetni povezi, razne vrste gelova, ulja, krema i drugi proizvodi koji nisu deklarisani, navodi se u saopšetnju policije.

 

Uhapšeni se sumnjiče da su počinili krivična djela Neovlaštena upotreba tuđe firme, uzorka ili modela i obmanjivanje kupaca. Ova grupa je, putem slučajnog uzorka, pozivala građane u cijeloj BiH i obavještavali ih da su sretni dobitnici “Kosmodiska” ili drugih nagrada a zatim od kupaca tražili da plate troškove dostave u visini od 25 do 37 maraka.

 

 

 

Kako “Dnevni avaz” saznaje, pretreseni su poslovni prostori u ulicama Jovana Raškovića i Jovana Dučića, stan u ulici Cara Lazara, kuća u ulici Vojvode Sinđelića i adaptirani podrum u Kninskoj ulici.

 

Uhapšeni su Jasminka Gavrilović, direktorica firme “Foks company”, zamjenik direktora “O2 company”, Slavica Savić, Vedran Dobraš i Siniša Kusić. Nakon kriminalističke obrade svi su pušteni na slobodu a policija će protiv njih nadležnom tužilaštvu uputiti izvještaje o počinjenim krivičnim djelima.

 

Hinterlasse eine Antwort

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind markiert *

Du kannst folgende HTML-Tags benutzen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>